Serooskerke

Stroskerke of Seros zoals Serooskerke genoemd wordt is een typisch Walchers dorp. Een kerk met plein, een molen, wat nieuwbouw en boerderijen er omheen. 

Serooskerke kreeg landelijke bekendheid in 1966 toen er een groot aantal gouden munten werden gevonden in een preiveldje. De munten dateerden uit de 16e en 17e eeuw en leverden ruim 340.000 euro op. De gemeente liet van de opbrengst die de gemeente ten deel viel zwembad De Goudvijver bouwen. Een deel van deze geschiedenis kunt u zien in museum Het oude Brandspuithuis.

De Johanneskerk in het dorp dateert uit de 15e eeuw. 

Molen de Jonge Johannes staat aan de doorgaande weg N57. De korenmolen maalt nog af en toe graan op vrijwillige basis, maar is voornamelijk blikvanger voor het bijbehorende restaurant en speelparadijs.

Serooskerke heeft jaarlijks allerlei evenementen. Zoals het ringrijden, sjeesjes rijden, de Kunst- en cultuurroute en de Stroskerkse dag.

 

Door de centrale ligging van het dorp is Serooskerke een prima startplaats voor fiets- en wandeltochtjes. Middelburg, Veere, Domburg en het strand liggen allemaal op fietsafstand.

 

Op de website van de provincie Zeeland vind u een uitgebreide evenementenkalender met alle activiteiten die er in Zeeland per dag georganiseerd worden.

Klik hier om direct naar deze pagina te gaan.